sizzlingsala-header-slide2-2018

Docenten en assistenten

Kennismaking met het Sizzling Salsa team

Bij Sizzling Salsa staat wekelijks een heel team aan enthousiaste docenten en assistenten voor je klaar. Je kent ze van gezicht, maar wie zijn ze eigenlijk en wat is hun passie voor het dansen? Leer ze hier wat beter kennen...


Marianne GreinerIk ben de eigenaresse van Dansschool Sizzling Salsa, opgericht in 2003 samen met mijn toenmalige partner KIko. Al 15 jaar geef ik dagelijks vele danslessen in Schagen, Heerhugowaard en Alkmaar, zowel aan gemengde leeftijdsgroepen als senioren. Je komt me overal tegen bij Sizzling Salsa!

Het was de salsa- en merengue muziek waar ik ruim 20 jaar geleden verliefd op werd, toen ik voor het eerst live een bandje hoorde spelen. ‘Wow’, dacht ik, ‘dat heb ik mijn hele leven gemist! Die tropische sfeer… heerlijk!”. Daarna ging ik direct zelf danslessen nemen… ik had een liefde voor het leven gevonden!

In het begin stond de salsa hier in de kop van Noord-Holland nog in de kinderschoenen. Met onze eigen dansschool konden we dus heel veel nieuwe ideeën doorvoeren. Zoals de hulp-heren en –dames bij elke les, waardoor mensen zich ook solo kunnen aanmelden. De feestjes op diverse locaties, die maandelijks terugkomen. Vaste lesprogramma’s voor elk niveau met de mogelijkheid om gemiste lessen in te halen… ik had als leerling al vaak gedacht: hm, dat kan beter…
Dansles geven vind ik geweldig en dat zullen degenen die les van mij hebben (gehad) ook wel herkennen. Ik ben na al die jaren nog steeds super enthousiast en vind het heerlijk om het vrolijke gevoel van de salsa en andere Caribische muziek over te dragen op nieuwe mensen. Dat doe ik elke dag weer met heel veel plezier!


Harrie KuinSalsa: dan denk je aan bewegen, ritme, dansen en muziek. Al vele jaren vind ik het heerlijk om te dansen en kan ik het niet meer missen, maar ook ik wist jaren geleden absoluut nog niet: Is dit iets voor mij? Een vriendin heeft mij over de streep getrokken en meegenomen naar mijn eerste dansles. Pff, wat ben ik haar daar dankbaar voor!

Nu dans ik al jaren en ben ik assistent bij Sizzling Salsa, samen met mijn danspartner Marianne hebben wij al duizenden zeer tevreden leerlingen leren dansen en blij gemaakt. Bijna iedere avond ben ik op de dansvloer te vinden. Van de beginners tot de gevorderden: ik vind het altijd weer leuk om ieders vooruitgang te zien.

De salsa parties zijn een feestje op zich: veel bekenden zie ik daar terug, leuk om bij te kletsen maar vooral om mee te dansen. Wil je nieuwe vrienden maken: “ga dansen, ga dansen, ga dansen” is mijn advies! Zie ik je op de dansvloer?


Peter VisserHet dans-virus kreeg mij op mijn achttiende al te pakken, maar dat was nog alleen in de ballroom- en latindanslessen. Ik heb wedstrijden gedanst en daarna ook les gegeven in deze dansen. Na 35 jaar kwam daar een einde aan en ben ik voor de salsa en andere Caribische dansvormen gevallen. Die beoefen ik nu ook al weer ruim 6 jaar en met heel veel plezier. Mijn motto: je bent nooit te oud om nog meer te leren...


Sederick ShortSederick Blommestijn-Short  is al meer dan 20 jaar lang actief als salsa dansdocent. Met meer dan 33 jaar danservaring is Sederick ook 1 van de meest ervaren afro latin dansers en een begrip in salsadansend Nederland. Hij is de Nederlandse Salsakampioen van 2017 in de categorie 'Master on1'


Wat heeft Sederick jou te bieden?
De allernieuwste internationale danstechnieken en cool moves, 
Gestructureerde lesopbouw en duidelijke uitleg voor zowel mannen als vrouwen,
Geduld en humor
Veel dansen op en met de muziek (Musicality),
Kennis van alle truukjes en alle ins & outs voor wat betreft sociaal salsa dansen op hoog niveau.


Francoise JansenAls klein meisje ben ik al begonnen met dans. Klassiek ballet en daarna showdans. Een tijdlang heb ik intensief aan turnen gedaan: ik trainde toen 3x in de week. Tot mijn 15e jaar heb ik geturnd maar ik moest helaas stoppen vanwege rugklachten. Na mijn herstel heb ik het dansen weer opgepakt. Ik ging jazzballet en klassiek ballet dansen en gaf ook streetdance-les aan kinderen van 4 t/m 9 jaar. Vier jaar lang heb ik met passie les gegeven en optredens verzorgd incl. de choreografie.

Na mijn studie ben ik fulltime gaan werken en kon ik geen les meer geven. Ik ben toen zelf andere stijlen gaan uitproberen: Hip Hop, House en Modern. Dat heb ik zo'n 4 jaar gedaan. Ik had ook interesse in partner dansen en zo kwam ik in 2013 bij Dansschool Sizzling Salsa terecht als leerling. Je laten leiden door een man in de dans was voor mij een behoorlijk leerproces… om niet alles zelf onder controle te kunnen hebben, dat was wel even wennen! Het wekelijks salsa dansen was en is voor mij nog steeds een feestje. Ik word blij van de muziek en wil mezelf nog steeds ontwikkelen om beter te kunnen dansen. Mijn passie voor dans wil ik als assistent docent gaan overbrengen aan mijn leerlingen. Afgelopen jaar volgde ik de salsa dansdocenten-opleiding bij Salsaventura om te starten als docente.


Marlies Schoenmakers"Dansen is voor mij zien met je hart. Ik vind het fantastisch om samen met iemand een reis te maken op muziek, een heel leven kan daarin worden gedeeld. Aanvankelijk voel ik me soms wat geremd maar zodra de eerste maten zijn gespeeld is dat snel over... Mijn hart gaat uit naar Kizomba, de Angolese Tango, wat feestje betekent. Ik heb deze dans voor het eerst op een feestje gezien, en vond het aanvankelijk veel te intiem. Dit doe je niet zomaar en zeker niet met iedereen... dacht ik! Maar wat had ik het mis. Kizomba is voor iedereen en zou ook door iedereen moeten worden gedanst. Prachtig is het. De man laat zich van zijn meest masculine kant zien en de dame volgt..
Dat geldt natuurlijk ook voor Salsa en Bachata en Merengue... Hiermee wordt de dialoog geboren, hij vraagt en ik antwoord.Het meest geniet ik wanneer twee mensen een danspaar zijn geworden en hun verhaal laten zien op de dansvloer. Ik kijk uit naar een dik boek vol verhalen en hoop dat jij jouw verhaal hieraan wilt toevoegen. Dans je mee?"


Dave de Jong

In het voorjaar van 2016 was ik eigenlijk op zoek naar een opfriscursus stijldansen om op de bruiloft van mijn jongste broertje te kunnen dansen. Dit was onvindbaar en bij toeval kwam ik bij Sizzling Salsa uit en volgde de kizomba cursus, om toch weer los in de heupen te worden. Daarna deed ik een snelcursus Salsa in Alkmaar en dat beviel heel goed. Na 3 cursusdagen ging ik al naar mijn eerste feestje! Salsa werd een onderdeel van mijn leven, met 3 avonden in de week dansen in mijn eigen les en als hulpheer, naast de verschillende feestjes. Als hulpheer gaat je niveau snel omhoog!

Nu is salsa niet meer weg te denken uit mijn leven, het is een echte passie geworden waarbij ik geniet van de muziek, het dansen en de mensen. Sinds januari 2018 kreeg ik de eer om Marianne te mogen assisteren bij het les geven en mijn liefde voor de salsa over te mogen brengen op nieuwe cursisten. Ik dans nog steeds meerdere avonden in de week en ook de nodige feestjes zijn niet weg te denken. Dit hoop ik nog vele jaren te mogen blijven doen!  


Petra AbenDansen is mijn uitlaatklep, het brengt mij veel plezier. In mijn jonge jaren danste ik door het huis, ik volgde balletlessen en later stijldansen met specialisatie in latin. In 2015 kwam salsa dansen bij Sizzling Salsa te Schagen op mijn pad. Dit als test voor een geblesseerde achillespees,maar ook omdat mijn danshart weer van zich had laten horen! Ik vreesde mijn blessure, maar ik genoot enorm van elke seconde, van elke stap, van de muziek en van de gezelligheid in de groep. Ik heb er ook waardevolle vrienden aan overgehouden. Heel snel kwamen er voor mij ook de bachata, merengue en kizomba bij, omdat ik erg leergierig ben.

Later werd ik door Marianne gevraagd om als hulp mee te dansen en ik heb ondertussen heel veel dansmeters gemaakt als dame en heer, tijdens de lessen maar ook op de salsafeesten. Ik sta gemiddeld 3 avonden op de lesvloer op diverse locaties. 
Ik ben met dansen veel verder gekomen dan ik ooit had kunnen dromen. Sinds najaar 2018 mag ik mij veder ontwikkelen als dans-assistent. Het is geweldig om jullie te mogen ondersteunen, begeleiden op jullie dans-pad en om jullie daarin steeds vaardiger en creatiever te zien worden.
Dansen doet wonderen… Salsadansen is zoveel meer dan alleen maar bewegen. Het is een samenwerking, het is zelfontwikkeling en het brengt je ook nog bergen gezelligheid en dansvrienden.


Edgar Wanne"Ik kom uit een muzikale familie. Mijn vader is zanger geweest van verschillende indo-rock bands en mijn moeder was rock & roll en jive-danseres. Door haar voorbeeld, werd dansen al snel een passie voor mij. In mijn jongste jaren danste ik o.a. breakdance,  electric boogie en mocht ik zelfs Nederland met succes vertegenwoordigen bij wedstrijden in Europa.
In 2001 kwam ik in aanraking met de salsa muziek. De muziek van bv “The Spanish Harlem Orchestra” was een lust om naar te luisteren! Zo werd ik door de salsa-muziek gegrepen dus ging ik zelf salsa lessen volgen. Na verschillende soorten latin dansstijlen te hebben geleerd bij diverse dansscholen, heb ik ook nog aanvullend workshops  bij congressen in Nederland en buitenland gevolgd.
Daarna kreeg ik de mogelijkheid om zelf workshops te gaan verzorgen voor grote bedrijven als o.a. Holland Casino, Stayokay, ABN Amro. Hierbij werd al snel duidelijk, dat lesgeven en salsa dansen een perfecte combinatie voor mij was. In 2007 ben ik begonnen met het geven van salsa danslessen, waarbij een goede techniek aanleren en humor beide belangrijk zijn.  Voor mij is het elke les weer een extra uitdaging om mijn cursisten boven zich zelf te laten uitstijgen; de voldoening om het dansvirus over te brengen is en blijft mijn passie.
Mijn moto is “EEN WEEK NIET GEDANST IS EEN WEEK NIET GELEEFD”! Ik voel me vereerd dat ik gevraagd ben door Sizzling Salsa om deze uitdaging met jullie aan te gaan dus tot ziens in de les!"


Christine HerediaIk ben Christine Heredia, woonachtig in Alkmaar. Ik heb een grote passie voor sporten en dansen. 8 jaar geleden heb ik de opleiding voor Zumba Instructeur afgerond en sindsdien geef ik wekelijks met liefde en enorm veel plezier de danslessen. Daarnaast heb ik meerdere Zumba licenties behaald waaronder Zumba Toning en Zumba Kids. Ik heb bij verschillende sport-en dansscholen in en rondom Alkmaar les gegeven. Ik werk ook graag met kinderen en geef Streetdance. Vanaf september zal ik Zumba Gold lessen gaan verzorgen in de Spiegelzaal van de Hoornse Vaart . Ik heb er ontzettend veel zin in en kijk uit naar een leuke tijd samen met jullie!


Julien SecaAl ruim 4 jaar ben ik verslaafd aan dansen. Salsa, kizomba en bachata... het is mijn leven en mijn passie. Ik heb mijn vriendin en veel van mijn vrienden ontmoet op de dansvloer. Ik heb ontzettend veel passie voor dansen en vind het heerlijk om dit te kunnen delen en mensen enthousiast te maken voor deze fantastische dansen.
Dansen maakt gelukkig en is gezond. 
Het hele jaar door bezoek ik ook meerdere dansfestivals door heel Europa (Parijs, Berlijn, Düsseldorf, Rovinj, Antwerpen).
LET ALL DANCE AND MAKE THE WORLD A HAPPY PLACE!


Jennifer RiesIk ben echt met muziek en dans opgegroeid. Als kind heb ik bijna 10 jaar klassiek ballet gedaan, een paar jaren ook jazz ballet erbij en ik heb 2 jaar op spitzen gedanst. Toen ben ik gestopt met danslessen, maar ik miste het ontzettend! In 2014/ 2015 heb ik het dansen weer opgepakt in de vorm van stijldansen. Al snel ging ik ook salsa erbij doen en ik ben nu alweer jaren helemaal besmet met het dansvirus. Ik ben vaak op feesten te vinden en ben altijd in voor een dansje. Ook het helpen bij de danslessen vind ik superleuk.

DANCING MAKES ME HAPPY!