sizzlingsala-header-slide2-2018

KIZOMBA

Gratis proefles voor beginners in januari

Nieuwe cursussen eind november


Kizomba is zowel een dans als muziekstijl en ze heeft zich ontwikkeld uit de traditionele Afrikaans Semba, maar ze is ook sterk beinvloed door de Zouk-muziek van het Franse Caribische eiland Guadeloupe. De Kizomba dans werd in het begin gedanst op de Semba muziek, later ontwikkelde zich ook en eigen Kizomba muziekstijl die langzamer is.
Daarna zijn diverse typische Kizomba bewegingen toegevoegd die de dans nu heel herkenbaar maken. Net als de Argentijnse Tango is Kizomba gebaseerd op passada´s en ze wordt ook daarom ook wel de Angolese of Afrikaanse Tango genoemd,


De Kizomba is een sensuele partnerdans, waarbij het bovenlichaam contact maakt en samen met het frame van de heer wordt gebruikt om de dame te leiden. De dansers volgen de snelheid van de muziek door versnellingen en vertragingen in de dans aan te brengen.

Dansschool Sizzling Salsa geeft Kizomba lessen en workshops sinds 2012! Onze docenten zijn professioneel geschoold en bezoeken regelmatig zelf ook workshops van topdocenten om ´bij´ te blijven. 


1.     Proefles en cursus Kizomba voor nieuwe beginners
Gratis proefles dinsdagavond 14 januari, 19.15 uur in zaal Mossel 2 van Wijkcentrum Mare Nostrum.  Aanmelden voor de proefles kan via info@sizzlingsalsa.nl o.v.v. naam en 06 nummer.


2.     Cursus voor Kizomba dansers niveau semigevorderd 1
Vanaf dinsdagavond 26 november 20.15 uur in zaal in zaal Mossel 2 van Wijkcentrum Mare Nostrum. Cursus start bij voldoende aanmeldingen di. 26 november. Aanmelden voor de danslessen kan via info@sizzlingsalsa.nl o.v.v. naam, adres en 06.
Aanmelden kan nog voor heren en koppels.