Meest gestelde vragen

Hier vind je de antwoorden!

Onderstaand een overzicht van onze meest gestelde vragen. Mis je informatie, mail dan info@sizzlingsalsa.nl of gebruik het CONTACT formulier voor je eigen vraag! 

Waarom zou ik kiezen voor Sizzling Salsa?

* Er wordt les gegeven volgens een gedegen opgebouwd lesprogramma dat zichzelf inmiddels al meer dan 20 jaar in de praktijk heeft bewezen. Alle docenten geven grotendeels dezelfde lesinhoud en lessen lopen parallel. 
* Docenten hebben jarenlange ervaring, worden steeds bijgeschoold en getraind én zijn allemaal razend enthousiast!
* Zowel salsa, salsa solo, senioren salsa, merengue en bachata maken (regelmatig) deel uit van het totale lesaanbod, in de vorm van cursussen of handige weekend workshops, dus je hebt veel keuze.
* Om de maand is er een social dansavond (Practice & Play), twee keer per jaar een grote Salsaparty en al 20 jaar ons wekelijks Sizzling Salsacafé op woensdag, om te oefenen en mensen te leren kennen.
* Er is een grote groep enthousiaste hulpmannen (en -dames) beschikbaar voor degenen die zich zonder eigen danspartner aanmelden... zo lang de voorraad strekt.
* Je krijgt veel persoonlijke aandacht tijdens de lessen en we zetten filmpjes in de whatsapp-groepen voor alle leerlingen.
* Door het brede aanbod kunnen gemiste lessen vaak op een andere dag en/of andere locatie worden ingehaald, of anders spijkeren we je persoonlijk bij. Dat is uniek in de regio. 
* Bij langdurige uitval door ziekte of een ernstige blessure kan het lesgeld tijdelijk worden vastgezet en meegenomen worden naar de eerstvolgende volgende periode (zelf tijdig contact opnemen!)

Wat kan ik van de les verwachten?

Bij Dansschool Sizzling Salsa worden de lessen gegeven door professioneel getrainde en enthousiaste docenten en assistenten. Iedereen heeft een jarenlange ervaring in dansen en in lesgeven en sommige docenten hebben een eigen specialisatie. In de lessen wordt er zoveel mogelijk voor gezorgd dat elke leerling voldoende persoonlijke aandacht krijgt; waar nodig zijn er extra assistenten/hulpdansers en vragen stellen wordt gestimuleerd. 
Wij zorgen - binnen onze mogelijkheden - elke dag, bij elke les voor danspartners voor iedereen. We geven les met gevoel voor humor. Dansplezier staat voorop, maar we leren je ook technisch goed dansen. Een gewone dansles duurt 1 uur. 

Kan ik ook alleen komen?

Natuurlijk hoef je niet per se met een vaste danspartner naar de les te komen. Het is superleuk als je met je eigen partner kunt lessen of met een goede vriend(in) en het salsa-plezier kunt delen, maar veel mensen komen ook afzonderlijk naar de lessen. 
Let op: als je alleen komt, meld je dan vroegtijdig aan, zodat je de meeste kans maakt op een partner.

Wat trek ik aan?

Het is belangrijk dat je goed kunt draaien tijdens het dansen, dus kom vooral NIET op gympen of schoenen met stroeve zolen of profiel. Probeer voor jezelf bij de eerste les de vloer even uit en kijk op welke schoenen jij het lekkerste danst. Er bestaan verschillende soorten speciale dansschoenen voor dames en heren, zowel 'nette' schoenen met een speciale vilten (cosy) onderlaag, als ook danssneakers voor de sportievere dansers. 
Voor beginnerslessen heb je nog geen echte dansschoenen nodig. Gladde zool volstaat! Vanaf semigevorderd niveau raden we echte dansschoenen wel aan. 
Voor de lessen: kleding waarin je makkelijk beweegt en weinig transpireert. Zorg dat je een laagje/vestje uit kunt trekken als je het warm krijgt en: gebruik voldoende deo voor de les. Een frisse douche vooraf en/of schone kleren en frisse adem zijn fijn voor je danspartner. 

Wat kost het?

Het lesgeld is €110 voor nieuwe leerlingen per cursus (omgerekend €11 per les). Verkorte (snel)cursussen en zomercursussen zijn soms goedkoper; dat staat dan allemaal apart vermeld in het lesrooster. Lees zo goed onze algemene voorwaarden. 
Na betaling van het lesgeld is geen restitutie meer mogelijk en lesgeld is niet overdraagbaar. Het kan wel worden bevroren en bewaard bij b.v. ziekte of blessure of een onverwachte gebeurtenis, maar uitsluitend na tijdig overleg met de eigenaar van de dansschool.
Dansschool Sizzling Salsa hanteert geen inschrijfgeld voor nieuwe leerlingen. 
* Betaling vindt plaats contant op de éérste lesavond van een nieuw gestarte cursus, tenzij vooraf andere afspraken zijn gemaakt.
* Bij te late annuleringen zijn administratiekosten verschuldigd; bij niet komen opdagen bij een cursus na officiële inschrijving krijgt u een factuur thuis voor het lesgeld. 

Wanneer zijn de lessen?

Tenminste 4 keer per jaar start een nieuwe cursus. Normaal gesproken in september - november - februari of maart - mei. Het nieuwste Lesrooster tref je altijd aan hier op de website. Je kunt hiervoor per woonplaats de cursussen bekijken. Je kunt natuurlijk ook eerst naar de Gratis Proeflessen komen.
In augustus zijn er vaak zomercursussen en tussen de gewone lesperiodes door starten ook meermalen per jaar extra snelcursussen voor beginners, of speciale thema-cursussen. Je hoeft dus nooit lang te wachten! Er is dansles op maandag- tot en met vrijdagavond en soms ook op zaterdagmiddag. Check het rooster. 

Hoe kan ik me inschrijven?

1. Door het INSCHRIJFFORMULIER op deze website compleet in te vullen en te verzenden.
2. Door per e-mail contact met ons op te nemen en de cursus van je wens alsmede je  volledige N.A.W. gegevens en 06 nummer te vemelden:  mail naar info@sizzlingsalsa.nl
3. Door op een open dag na de proefles of bij je danslesavond het inschrijfformulier op papier in te vullen.
Nb lees ook onze algemene voorwaarden! En dan veel plezier op de dansvloer...