Het Sizzling Salsa-team

Docenten en assistenten

Vind je het leuk om wat meer te weten over de danshistorie en -passie van je Sizzling Salsa-docent of -assistent? Wie is.... ???

klein-peter-dekker.jpg

PETER DEKKER

“Ik ben getrouwd en heb samen met mijn vrouw 2 kinderen en inmiddels ook 2 kleinkinderen. Ik danste vanaf mijn 15e jaar ballroom maar ben daar tijdens mijn volwassen leven mee gestopt. Toen we het dansen weer wilden oppakken, kwamen toevallig vrienden vragen of we mee gingen naar een proefles salsa. En na de snelcursus waren we acuut geïnfecteerd met het Salsavirus...
 
Vanuit het lessen ging ik na enige tijd ook meedansen als hulpman bij lagere groepen en op zeker moment werd ik door Marianne gevraagd, om als assistent bij een cursus te helpen. Dat beviel! Zo ben ik langzaam meer gaan assisteren, totdat ik ook af en toe een mocht overnemen als Marianne afwezig was. In het begin best een uitdaging, maar ook ontzettend leuk om te doen!
 
Binnenkort ga ik in Heerhugowaard lesgeven aan een nieuwe groep. Ik vind het een hele mooie ervaring. Je ziet mensen eerst worstelen met de eerste pasjes, de maat en de figuren… en zich ontwikkelen tot dansers met plezier in het dansen.  Daar lever ik graag een bijdrage aan. 
 
Want zeg nou zelf: salsa is toch verschrikkelijk leuk! Je kunt met iedereen dansen,we delen dezelfde passie en je ontmoet veel leuke mensen. Ik zie jullie op de dansvloer!“

klein-solo-patricia.jpg

PATRICIA ONRUST

“Ik woon sinds 10 jaar in Almere met mijn kat Kira en ik heb 2 kinderen, die al het huis uit zijn. Ik werk fulltime in Amsterdam bij een vervoersbedrijf en verder hou ik van sporten en van dansen natuurlijk. Mijn favoriete dansstijlen zijn salsa en kizomba. Alle twee vind ik even leuk, dus daar gaat wel wat tijd inzitten om beide evenveel aandacht te geven.
 
Ik assisteer o.a. bij de lessen gevorderd 1 en 2 op woensdagavond en spring regelmatig elders in bij lessen of workshops… dus tot snel op de dansvloer!”
 

solo-esmeralda-1-kopie.jpg

ESMERALDA BUDDELMEIJER

“Ik woon sinds 2 jaar in Beverwijk. Sinds mijn kindertijd tot ongeveer mijn 17e heb ik veel verschillende stijlen gedanst, o.a. streetdance en latin. Vanwege een drukke studie en door blessures ben ik enkele jaren gestopt met dansen. Doordat ik met een vriend weleens Bachata danste, kreeg het dansvirus me in 2021 weer in zijn greep.
 
Ik kwam via de proeflesavonden toen bij Dansschool Sizzling Salsa terecht als leerling in het partner-dansen. Na het volgen van de assistenten-training ben ik  sinds kort assistente in Alkmaar. Dat is zo leuk: je ziet mensen groeien in dansvaardigheid maar ook als mens… maar het belangrijkste is dat iedereen Fun heeft in de lessen. Tot op de dansvloer!”
 

solo-linda-10-kopie.jpg

LINDA SOBIRAI

“Ik ben geboren en getogen in Alkmaar en woon nu met mijn 3 kinderen en kat in Heerhugowaard. Ik werk op een notariskantoor en ben bezig met een omscholingscursus tot rij-instructrice. De avonden breng ik het liefst op de dansvloer door!  Op jonge leeftijd danste ik klassiek ballet, op mijn 15e ben ik gestart met ballroom en Latin en dat doe ik nog steeds. Tussendoor wat show-dance gedaan, rock and roll en een blauwe maandag paaldansen.
 
Sinds een aantal jaren ben ik ook besmet met het salsa-virus! Ik assisteer nu bij diverse niveaus partnerdansen en daarnaast geef ik les in Salsa Solo voor dames. En dat alles met heel veel plezier. Tot snel op de dansvloer!”
 

solo-marian-2-kopie.jpg

MARIAN VEGT

“Ik ben geboren in de jaren ’60 in IJmuiden en daar woon ik nog steeds, ben moeder van 2 kinderen en oma van 5 kleinkinderen. In mijn kleutertijd mocht ik starten met klassiek ballet, daarna heb ik ook jazzballet, sho dansen en stijldansen gedaan. In 2003 begon ik met salsa en die dans liet me niet meer los!
 
In 2008 ben ik bij Dansschool Sizzling Salsa gekomen en ik werd al gauw hulpdame naast mijn eigen danslessen. Inmiddels heb ik de assistententraining doorlopen en mag ik regelmatig diverse docenten assisteren. Invallen bij Salsa Solo is ook geweldig! Hulp bij Senioren-dansen heeft een speciaal plekje in mijn hart, ik doet dat met veel plezier.”
 

portret-dave-1.jpg

DAVE DE JONG

“Ik woon samen met mijn vriendin in Warmenhuizen en we zijn de trotse ouders van een zoon. Van oorsprong kom ik uit Noord-Brabant en – na vele jaren heen en weer pendelen naar vrienden - ben ik 8 jaar geleden hierheen verhuisd. In mijn jeugd jaren heb ik veel aan stijldansen gedaan en sinds 2015  dans ik salsa.
 
Ik dans salsa, bachata en kizomba. Naast mijn eigen les danste ik heel lang meerdere avonden als hulpheer. Daar heb ik veel van geleerd. Ik was ook een bekend gezicht op de feestjes waar ik wekelijks heen ging. Sinds 2017 assisteer ik bij de salsalessen samen met Marianne, meestal bij de beginners 1 & 2. Wat ik met veel liefde en plezier doe, om de passie voor salsa over te brengen.”
 

solo-peter-visser-2-002.jpg

PETER VISSER

“Mijn danscarrière begon al in 1975 (reken maar uit hoe lang dat geleden is!) in de ballroom-danslessen bij Dansschool Biersteker in Heerhugowaard. Dat heb ik tot heel recent volgehouden. In 2010 heb ik de salsa leren kennen bij Dansschool Sizzling Salsa. Dat gaf nieuwe vervulling  van mijn danspassie!
 
Als hulpheer kom je me regelmatig tegen en ik assisteer Marianne in Heerhugowaard.
Ik hoop er nog heel lang mee door te kunnen gaan."

solo-jennifer-site.jpg

JENNIFER RIES

“Als kind ben ik opgegroeid in Almere met dans en muziek; mijn moeder was vroeger ballerina en mijn ouders hebben elkaar ooit ontmoet als tieners bij de stijldanslessen.... Het dansen is mij dus met de paplepel ingegoten! 
Van mijn 5e t/m 14e jaar heb ik klassiek ballet gedaan en daarbij vanaf een jaar of 7 ook jazzballet. Ook heb ik verschillende instrumenten gespeeld, zoals dwarsfluit en gitaar, maar ik ben naast dans- en muziekliefhebber toch ook stiekem wel een echt paardenmeisje...
 
In 2011 ben ik in de Noordkop komen wonen. In 2016 pakte ik danslessen weer op in de vorm van stijldansen en rond 2018 ben ik ook salsa erbij gaan doen bij Dansschool Sizzling Salsa. Dit vond ik zo ontzettend leuk, dat ik na verloop van tijd ook als extra persoon mee hielp in de lesse. Dit is erop uitgelopen, dat ik mocht gaan assisteren en uiteindelijk ook zelf les mocht gaan geven, ik ben er dus echt ingegroeid. Op de meeste feestjes ben ik wel te vinden en ben ik altijd in voor een dansje! “

jacq-site.jpg

JACQUELINE KLEINE

"Met veel plezier assisteer ik sinds kort bij de salsalessen. Het leuke aan salsa en bachata vind ik, dat je op een feestje met verschillende mensen danst: na één of twee dansjes ga je weer met iemand anders dansen. Dat maakt deze dansen erg gezellig en sociaal. Dansen zorgt ervoor dat je alles even kunt vergeten: je bent alleen maar bezig met de pasjes en de muziek.
 
En bijvoorbeeld de Practice & Play-avonden die Dansschool Sizzling Salsa organiseert, zijn heel laagdrempelig: alle leerlingen, ook de beginners, kunnen meedoen en je kunt heerlijk oefenen of je docent vragen nog even iets uit te leggen. Tot ziens op de dansvloer!"

solo-juan-1.jpg

JUAN BAUTISTA

“Ik ben geboren in Bogota te Colombia en momenteel wonend in de omgeving van Heerhugowaard. Muziek is mijn hele leven al mijn beste vriend en ik heb een vrij brede muzieksmaak, waaronder ook Latin-muziek. Een aantal jaren geleden heb ik besloten om een stukje van mijn roots in de praktijk te brengen: salsa! Doordat ik vanwege meerdere blessures niet meer kon voetballen, wat mijn grote passie was, ben ik in het Salsa dansen terechtgekomen.
 
Door zelf veel lessen te volgen, op feestjes te dansen en als hulpman te hebben gedanst, kon ik me breed ontwikkelen als danser. Uiteindelijk ben ik ook zelf voor de groepen beland. Hierin vind ik het leuk om mensen - hopelijk op een vertrouwde en rustige manier - in contact te brengen met de dans en de muziek. Het is mooi om te zien, dat letterlijk niemand hetzelfde danst en we allemaal zo onze eigen unieke manier van dansen en bewegen hebben. Ik ben dan ook trots op iedereen ik heb mogen helpen. Zie jullie hopelijk gauw op de dansvloer!”
 

solo-georg-4-kopie.jpg

GEORG BRAS

"Het dansen zat in mijn genen en ik begon al op jonge leeftijd. Ik denk dat het startten toen ik ca. 9 jaar was; voor de spiegel 'Micheal Jackson'-pasjes oefenen! Op het schoolplein was ik met mijn vrienden bezig met breakdance. Toen ik 11 jaar was, begon ik met het volgen van lessen in ballroom en latin. 
14 jaar terug ontdekte ik de salsa en die ben ik nog steeds trouw. Voor mij is dansen een 'way of life' geworden en dus kun je me soms wel tot 6 dagen in de week tegenkomen als docent, assistent of gewoon op een feestje! Ik zie jullie allemaal gauw weer op de dansvloer..."

solo-marianne-1-kopie.jpg

MARIANNE GREINER

"Ik ben de eigenaar van Dansschool Sizzling Salsa dus je komt me overal tegen bij de lessen, proeflessen, workshops en feestjes  :). Het tijdschrift Margriet interviewde mij over mijn passie voor dans." Het hele verhaal lees je hier 

r1-klein.jpg

RANDOR CENA

"Ik ben 34 jaartjes jong; gedreven en ambitieus is wat ik ben. Als persoon het best te omschrijven als betrokken en sociaal, licht perfectionistisch van aard. Ik sta positief in het leven.
 
Dansen doe ik van jongs af aan, diverse dansstijlen, van pop-and-lock tot aan salsa en bachata. Het geven van salsa- en bachata-danslessen geeft me enorm veel energie, door te zien hoe mensen genieten en hierdoor vrolijker door het leven gaan."

gene.jpg

GENE ACHTHOVEN

"Hola, ik ben Gene, 39 jaar oud en een gepassioneerde dansliefhebber. Mijn dansreis begon met breakdance waar ik een hoop plezier aan heb beleefd, maar tegenwoordig vind je mij in de wereld van de salsa. Dankzij mijn vader heb ik met deze prachtige dans kennis mogen maken.
 
Naast het dansen geniet ik ervan om mijn passie te delen door salsalessen te geven. Voor mij betekent salsa dansen niet alleen beweging op de muziek, maar ook vrijheid, zelfexpressie en de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen. Samen plezier en respect voor elkaar hebben op de dansvloer is voor mij heel belangrijk."