Dansschool Sizzling Salsa is er voor iedereen

Wij leren je dansen, met aandacht en humor...

Dansschool Sizzling Salsa bestaat sinds 2003 en heeft sinds haar start aan vele, vele duizenden Noordhollanders dansles gegeven. In Alkmaar, Schagen en Heerhugowaard  geven we danslessen.
 
Er is, afhankelijk van locatie en doelgroep, 6 dagen van de week mogelijkheid tot het volgen van een cursus! Daarnaast organiseren we regelmatig workshops of bootcamps in de weekends. En natuurlijk zorgen wij voor vrij dansen en een wekelijks salsacafé, op de leukste locaties!

Maar ook elke week een dansles volgen, is een klein feestje op zich. De muziek laat je je werk en zorgen even vergeten... het bewegen van je lichaam zorgt dat je gelukshormonen aanmaakt (endorfine)... je leert nieuwe dingen en ontmoet nieuwe mensen. We delen graag onze grote passie voor de muziek en dans met jou, met of zonder partner! Een dag niet gedanst, is een dag niet voluit geleefd! 
 
Wat is Salsa? 
Salsa is de benaming voor zowel de muziek als de dansvorm. In de lessen vertellen we je meer, over hoe de Salsa ontstond en hoe ze aan haar naam kwam. Salsa betekent letterlijk 'saus': de muziek is een mix van veel verschillende muzikale invloeden. De roots van Salsa liggen op het mooie Caribische eiland Cuba.
Er zijn verschillende salsa-dansstijlen. Dansschool Sizzling Salsa geeft de makkelijkst te leren en meest gedanste vorm: de L.A. stijl salsa. Deze heet ook wel de 'mambo on 1'.  Deze dansstijl is voor vrijwel alle mensen makkelijk aan te leren en is 'vrouwvriendelijk' van aard. 
 
 

Danscursussen

• Salsa (koppels)
Bezoek deze pagina
 
• Senioren Salsa
Bezoek deze pagina
 
• Salsa Solo Ladies
Bezoek deze pagina
 
• Bachata 
Bezoek deze pagina