Sizzling Salsa

Tot ziens op de dansvloer?

Dansschool Sizzling Salsa staat voor kwaliteit

Wij leren je dansen, met aandacht en humor...

Dansschool Sizzling Salsa werd gestart in 2003 in Heerhugowaard en in de jaren 2004 en 2005 kwamen daar ook Alkmaar en Schagen bij. In korte tijd is de dansschool uitgegroeid tot een begrip onder dansers in de regio. Zes dagen per week, van maandag tot en met zaterdag, worden er danslessen verzorgt. Salsa geven wij op 10 niveau's en daarnaast is er Salsa Solo, Zumba gold, Senioren Salsa en zijn er cursussen of workshops in Bachata, Merengue en Kizomba. 
Al vele jaren organiseren wij in samenwerking met Podium Victorie in Alkmaar het wekelijkse salsa café op woensdagavond na de danslessen en twee maal per maand zijn er vrij dans parties (NB ivm de Coronamaatregelen liggen deze stil tot nader orde). 
 
Graag vertellen we je hier iets ook iets meer over de verschillende soorten dansen... 

SALSA L.A. STYLE

 De nadruk in de lessen van Sizzling Salsa ligt op de LA-style in salsa (mambo-pas links voor), de meest gedanste vorm in Nederland sinds de jaren '90. De docenten zorgen voor een rustige opbouw van de les met gedegen uitleg en veel oefentijd. Er wordt les gegeven op 10 niveau's, van laag naar hoog en elk niveau t/m semigevorderd 5 werkt met een vast en doordacht lesprogamma dat regelmatig wordt getoetst aan de nieuwste ontwikkelingen.  
Voor alle niveaus in salsa heeft Sizzling Salsa besloten Facebook groepen met filmmateriaal van de geleerde moves. Elke docent maakt gebruik van dezelfde lesstof en dus kun je makkelijk lessen inhalen op een andere dag, als je een keer een les moet missen. 

MERENGUE

Merengue is een simpel te leren dans en muziekstroming uit de Dominicaanse Republiek met een 1-2 ritme. De basispas dans je, door afwisselend je linker- en rechterknie te buigen en te strekken. Iedereen kan dus merengue dansen!
De basics van de Merengue leer je bij Sizzling Salsa als extraatje in de Beginners 1 Salsacursus en regelmatig zijn er workshops met nieuwe combinaties, b.v. op parties. Merengue is echte feestmuziek. 

KIZOMBA

De Kizomba dans en muziek komt van oorsprong uit Angola en wordt ook weleens de Afrikaanse tango genoemd. Kizomba muziek is geboren uit de traditionele Semba en sterk beinvloed door Zouk muziek van het Franse Caribische eiland Guadeloupe. Bij de ontwikkeling van de muziek heeft de Kaapverdische muziekindustrie ook een belangrijke rol gespeeld. De Kizomba dans is geëvolueerd uit de traditionele Semba dans, waarbij later veel typische Kizomba bewegingen zijn ontwikkeld. Het is een sensuele dans, waarbij je gericht bent op je danspartner.

ZUMBA GOLD

Zumba is los dansen op dynamische latin muziek en andere wereldmuziek, vol unieke en exotische danspassen. ZUMBA is dance fitness; een calorieverslindende work-out met een mix van dansen als Salsa , Merengue, Flamenco, Hiphop, Cumbia , Reggaeton, Samba, Calypso, buikdansen... een training voor het hele lichaam.
Lekker dansen voor de fun en tegelijkertijd werken aan een betere conditie, sterkere spieren en volop caloriën verbranden. Sizzling Salsa geeft Zumba Gold (voor senioren) op woensdagochted 10.30 uur in de Spiegelzaal van de Hoornse Vaart in Alkmaar. In de GOLD lessen is het tempo lager en zijn de choreografieën minder ingewikkeld, zodat iedereen het na enkele weken goed kan meedoen! 

BACHATA

De bachata is een romantische dans en muzieksoort uit de Dominicaanse Republiek. Opvallend aan de bachata-muziek is de tokkelende gitaar. In de zang worden op een directe, sentimentele wijze de dagelijkse problemen bezongen. Men gebruikt hierbij de taal van de straat, de krottenwijken en het platteland. Bachata-teksten gaan over armoede, eenzaamheid en teleurstellingen, maar ook over vreugde en natuurlijk vaak over de liefde. Eigenlijk de smartlap van de Caribische muziek :-) .
De laatste 15 jaar heeft een nieuwe generatie muizikanten de muziek gemoderniseerd, o.a. door samenwerking met R&B artiesten. 
Bachata is heerlijke muziek om om op te dansen, soms langzaam en romantisch, soms sneller en gepassioneerd.