Dansschool Sizzling Salsa Heerhugowaard, Alkmaar, Schagen

Wij leren je dansen, met aandacht en humor...

Dansschool Sizzling Salsa is gestart in 2003 in Heerhugowaard en in de jaren 2004 en 2005 kwamen daar ook Alkmaar en Schagen bij. In korte tijd is de dansschool uitgegroeid tot een begrip onder dansers in de regio. Zes dagen per week, van maandag tot en met zaterdag, worden er danslessen gegeven door gedreven docenten.
Salsa geven wij op 10 niveau's en daarnaast is er Salsa Solo, Senioren Salsa en zijn er korte cursussen of workshops in Bachata. 

Al vele jaren organiseren wij in samenwerking met Podium Victorie in Alkmaar het wekelijkse Sizzling Salsa café op woensdagavond na de danslessen en regelmatig zijn er weekend parties. 
 
Graag vertellen we je hier iets ook iets meer over de verschillende soorten dansen... 

SALSA L.A. STYLE

De nadruk in de lessen van Sizzling Salsa ligt op de LA-style in salsa (mambo-pas links voor), de meest gedanste vorm in Nederland sinds de jaren '90. De docenten zorgen voor een rustige opbouw van de les met gedegen uitleg en veel oefentijd. Er wordt les gegeven op 10 niveau's, van laag naar hoog. Elk niveau t/m semigevorderd 5 werkt met een vast en doordacht lesprogramma, dat regelmatig wordt getoetst aan de nieuwste ontwikkelingen.  
Voor alle niveaus in salsa heeft Sizzling Salsa whatsapp groepen met filmmateriaal van de geleerde moves. Elke docent maakt gebruik van dezelfde lesstof en dus kun je makkelijk lessen inhalen op een andere dag, als je een keer een les moet missen. 

MERENGUE

Merengue is een simpel te leren dans en muziekstroming uit de Dominicaanse Republiek met een 1-2 ritme. De basispas dans je, door afwisselend je linker- en rechterknie te buigen en te strekken. Iedereen kan dus merengue dansen!
De basics van de Merengue leer je bij Sizzling Salsa als extraatje in de Beginners 1 Salsacursus en soms zijn er workshops met nieuwe combinaties. Merengue is echte feestmuziek. 

BACHATA

Bachata is een dans met haar roots in de Dominicaanse Republiek die ook erg populair is op feestjes. Vanuit de basispas (die we iedereen aanleren bij de cursus Salsa beginners 2 als bonus) kun je je ontwikkelen in diverse dansstijlen. Onze workshops Bachata zijn meestal gebaseerd op de oorspronkelijke basispas (Bachata autentica) of een mix van de leukse dansmoves uit de diverse stijlen (Bachata fusion). Bachata is een echte partnerdans met veel leuke combinaties. Zeer regelmatig zijn er weekend workshops waarin je nieuwe combinaties en technieken kunt leren van enthousiaste docenten.